El servei de neteja de làpides de l'Associació Alba utilitzarà tecnologia QR per recordar els difunts

Crònica Local

Un treballador d'Alba netejant una làpida
Un treballador d'Alba netejant una làpida | Associació Alba
L'Associació Alba de Tàrrega oferirà un plus enguany a la neteja de làpides, sepulcres i panteons, servei que ofereix des del 2014 a la zona de l’Urgell i la Segarra, tot i que enguany també de forma puntual a Igualada. Aquest any, en col·laboració amb l’equip de comunicació de l’entitat, volen innovar el servei oferint la possibilitat als seus clients de poder deixar un missatge de record al seu familiar difunt a través d’un codi QR que s’enganxarà com un adhesiu a les làpides.

Aquesta tecnologia QR permet visualitzar a través del mòbil qualsevol contingut que estigui penjat a la xarxa, ja sigui un vídeo, una cançó, fotografies, poemes o un text personalitzat. “Sempre hem dit que aquest servei de netejar les làpides és molt més que una neteja. Per això hem pensat que aquesta iniciativa, que oferim de manera gratuïta, dóna un valor afegit a la feina que fem. És una manera de recordar a aquella persona d’una manera més emotiva, i compartir-ho també amb les persones que el dia de Tots Sants, especialment, passejaran pel cementiri”, explica Antònia Rodríguez, responsable de l’àrea de serveis de l’entitat.

Aquells que es vulguin assegurar la conservació del missatge del codi QR, el servei ofereix per un cost mòdic gravar el codi en una placa metàl·lica perquè quedi de manera permanent a la làpida. Si la iniciativa pilot té èxit, es plantegen oferir també aquest servei a les funeràries del territori.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article