El Club Ciclista Alba recorrerà 350 km en l’11a edició de la ruta de llarga distància

Esports

Aquest matí han realitzat l'últim entrenament
Aquest matí han realitzat l'últim entrenament | Segre Tàrrega
FRANCESC GASULL CAIRÓ 
L’Associació Alba de Tàrrega ha presentat el seu equip ciclista que aquest any participarà a la ruta de llarga distància. Un projecte pioner a l’Estat espanyol que compleix onze anys. En aquesta ocasió realitzaran un recorregut de 350 km en sis etapes entre Múrcia, Cartagena i Almeria. Finalitzarà el proper dimarts i tornaran cap a Tàrrega l’endemà.

L’equip que particparà a la ruta està format per set ciclistes amb discapacitat intel·lectual, dos professionals voluntaris del centre i una voluntària europea, que fan d’acompanyants amb altres que fan la intendència de l’equip.

Aquest projecte té com a objectiu fomentar l’esport inclusiu entre les persones amb dificultats, però també les relacions socials i l’activitat cultural i d’oci. Per preparar-se realitzen durant tot l’any entrenaments de 20 km setmanals recorrent camins del territori de l’Urgell i la Segarra, i sempre que poden participen també durant l’any a diferents iniciatives esportives del territori com la Marxa Ecològica per la Pau de Belianes o la bicicletada solidària de la Marató de TV3, entre d’altres.

Gràcies a un projecte europeu, el Club Alba va iniciar fa onze anys aquestes rutes de llarg recorregut i que els ha portat a fer el camí de
Sant Jaume diverses vegades, el Canal du Midí a França, diverses rutes per Catalunya i la més especial es va fer l’any 2011 a Holanda, on van recórrer gairebé 600 km. La destinació la trien entre totes les persones de l’equip, però en els darrers anys ha vingut molt condicionada pel finançament i la pèrdua de subvencions.
 
El club busca patrocinadors
El repte principal del club és aconseguir trobar un o diversos patrocinadors que els financiïn el projecte. Actualment l’entitat aporta una part dels diners i la resta l’han de costejar els mateixos esportistes i les seves famílies, i no totes ho poden afrontar. “El finançament del projecte ens ha condicionat moltíssim en els darrers anys i hem hagut de fer rutes més curtes i dins del territori català o espanyol. Però la voluntat és poder aprofitar aquest projecte per a viatjar i poder portar el ciclisme inclusiu, però també el nom de Tàrrega, l’Urgell i la Segarra a Europa o fins i tot més enllà”, explica Anna Balp, monitora del centre ocupacional i una de les responsables.

El Club Ciclista Alba l’integren actualment 20 persones dividides en diferents nivells d’aprenentatge i suport que realitzen setmanalment sortides en bicicleta. Des del grup que utilitzen tricicles adaptats fins al grup de més nivell que es preparen per la ruta de llarga distància.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article