Presenten la primera Guia de Recursos de Salut Mental de l'Urgell i la Segarra

Crònica Local

S'ha presentat aquest matí al Palau dels Marquesos
S'ha presentat aquest matí al Palau dels Marquesos | Associació Alba

El Palau dels Marquesos de Tàrrega ha acollit aquest dimecres la presentació de la Guia de Recursos de Salut Mental de l’Urgell-Segarra davant de representants de l’administració, tècnics de serveis socials i de salut, entitats i diferents agents del territori implicat.

Aquest projecte pioner a Catalunya recull tots els recursos i serveis existents en matèria de salut mental classificats en tres àmbits: serveis sanitaris, serveis socials i entitats socials. Escrita de forma pràctica i propera, pretén donar unes pautes i itineraris clars de quins serveis utilitzar segons cada cas i com s’ha de fer per accedir- hi. “Des de la Taula vam veure que hi havia un factor coincident entre les persones amb problemes de salut mental que ateníem: la majoria havien passat molt temps perduts i sense saber a qui acudir i a on anar. Per això, vam creure molt necessari fer aquesta guia”, afirma Montse Pont, presidenta de la Taula de Salut Mental Urgell - Segarra.

L’objectiu després d’aquesta primera presentació institucional, és presentar-la als centres d’atenció primària, centres educatius, treballadors socials, tècnics d’ajuntaments, als equips de treball dels consells comarcals, entitats socials i a tots aquells agents que puguin ajudar-la a difondre i fer-la arribar a tota la població.

La Taula de Salut Mental Urgell-Segarra va néixer l’any 2006 sota l’aixopluc de la Federació Salut Mental Catalunya amb l’objectiu de ser un espai d’intercanvi d’informació, reflexió, coordinació i recerca per trobar solucions a les problemàtiques en matèria de salut mental de cada territori i facilitar l’accés als recursos i serveis existents a través de polítiques i accions de proximitat. El treball en xarxa s’estructura a partir de la coordinació dels diferents agents en salut mental del territori que actualment són un total de 12. Hi participen els representants polítics i tècnics del Consell Comarcal de la Segarra, el Consell Comarcal de l’Urgell, l’Ajuntament de Cervera i el de Tàrrega. En l’àmbit de la salut, hi assisteixen tècnics de sanitat de l’Institut Català de la Salut i de l’Hospital Universitari de Santa Maria. Finalment, també hi col·laboren representants d’entitats socials i de salut del territori com l’Associació Alba, l’Associació Salut Mental Ondara Sió, Aspid, Càritas i Creu Roja.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article