L'Associació Alba organitza un "holi" a la Festa de la Primavera per la Salut Mental

Crònica Local

El cartell de la Festa de la Primavera per la Salut Mental
El cartell de la Festa de la Primavera per la Salut Mental

La Festa de la Primavera per la Salut Mental tindrà lloc el proper dissabte 28 de maig a Tàrrega. La jornada començarà amb una classe de xi kung i comptarà també amb activitats infantils i un vermut popular amenitzat pel grup de tambors de diables la BAT. Finalment, acabarà amb una festa Holi, una guerra amb farines de colors típica de la Índia, que conduirà el comunicador targarí Marc Andreu. L’acte està organitzat pel servei de salut mental de l’Associació Alba.

 

Aquest any el servei de salut mental de l’entitat compleix 10 anys. D'entre les diferents activitats que organitzen per celebrar l’aniversari, el proper 28 de maig de 10 a 2 al camp dels Escolapis de Tàrrega han programant la "Festa de la Primavera per la Salut Mental". L'objectiu és fer una acte obert a la ciutadania que combini l'oci familiar amb diferents activitats que propicien el benestar emocional.

 

“Sempre es relaciona la salut mental amb temes tristos i teníem ganes de fer una activitat amb molta alegria. Per això, vam pensar que fer un Holi seria l’acció ideal”, afirma Begonya Soler, una de les coordinadores de la festa i del servei de Salut Mental. “A cada farina de color li atribuirem una emoció positiva: alegria al vermell, felicitat al rosa, etc. Així, quan la gent compri les bosses de farina i faci la guerra estarà contagiant aquestes emocions”, afegeix.

 

La jornada començarà amb la realització d'una classe de Xi kung una teràpia medicinal d'origen xinès. Aquesta pràctica, semblant al taichi i al reiki, ajuda a canalitzar de forma adequada l'energia vital a través del nostre cos. A partir de les 11, també es realitzaran diferents activitats infantils per als més petits i a partir de les 12 hi haurà un vermut popular que estarà amenitzat pel grup de tambors dels diables de la BAT.

 

Finalment, la festa es culminarà amb un "Holi" una festa típica de la Índia que consisteix en fer una guerra a partir de farines de colors. Les farines són 100 % orgàniques i no produeixen cap lesió a la pell, ara bé, es recomana portar ulleres de sol, roba còmoda i haver-se posat crema hidratant prèviament per tal que sigui fàcil de treure. Les bosses de farina de colors es compraran al mateix camp dels escolapis, cada bosseta valdrà 1,5 euros i també hi haurà un pack de tres bossetes per 3 euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article