El 27 de març a Tàrrega no hi quedarà "Cap conversa pendent"

Crònica Local

Imatge de promoció de la campanya "Cap conversa pendent"
Imatge de promoció de la campanya "Cap conversa pendent" | Associació Alba

Una de cada quatre persones tindrà un problema de salut mental, tot i això, la por a parlar del tema ha deixat milers de converses pendents. Amb aquesta premissa el passat 28 de gener es va donar el tret de sortida d’aquesta campanya que passarà per diferents poblacions catalanes com Barcelona, Tarragona, Sabadell, Girona i Tàrrega.

 

L'acte de Tàrrega, tindrà lloc el 27 de febrer a partir de les 10 del matí i consistirà en col·locar un sofà i diferents materials comunicatius (posters, xapes, globus, etc. ) i persones de l'Associació Alba amb algun tipus de transtorn mental convidaran a vianants i ciutadans a apropar-se, assentar-se amb ells i parlar de salut mental d'una forma informal i amena per trencar estigmes. A més, algunes d’aquestes s’enregistraran en vídeo i es penjaran a la web de la campanya.

 

D’altra banda, l’acció serà el tret de sortida dels 10 anys del servei de Salut Mental de l’Associació Alba i per celebrar-ho també hi haurà un pica pica gratuït, música i altres sorpreses. Pel desè aniversari l’entitat targarina està preparant altres accions al llarg de l’any per visualitzar la seva feina a l’Urgell i la Segarra oferint serveis d’atenció integral a les persones amb algun trastorn mental com: recursos per a l’habitatge, assessorament a les famílies, formació laboral i activitats d’oci i de lleure per a fomentar la inclusió social.

 

#capconversapendent

La idea de la campanya Cap conversa pendent va sorgir a partir de diferents històries personals, com la del Miquel Àngel, treballador de l’Associació Alba, i la seva cosina, la Judit. Aquesta un dia va decidir anar a parlar amb ell per tal que li expliqués quin
tipus de problemàtica mental patia i què era el que li passava exactament, una conversa que feia anys que tenien pendent, però que mai era el moment de parlar-ne. Ell, encantat, li va explicar tot el que la seva cosina volia saber, i a partir d’aquella conversa, la seva relació es va enfortir. Gràcies a aquesta història, s’ha creat el hastag #capconversapendent, amb l'objectiu que entre dues persones no hi hagi cap tipus de problema per parlar sobre salut mental.

 

La campanya compta amb la col·laboració dels Departaments de Salut i de Benestar i Família de la Generalitat i per La Fundació "la Caixa·. Obertament també dóna suport a les diferents entitats i persones que treballen per a que la salut mental sigui un tema sense cap tabú.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article