L'Associació Alba impulsa tallers perquè els usuaris siguin autònoms

Crònica Local

Dissabte passat es van presentar una guia i un vídeo per fomentar l’autonomia dels usuaris
Dissabte passat es van presentar una guia i un vídeo per fomentar l’autonomia dels usuaris | Segre
Com posar la rentadora? Com demanar cita prèvia al metge per internet? Amb quins productes hem de netejar la llar? A partir d’aquestes preguntes i moltes més, l’Associació Alba de Tàrrega ha editat la guia Un pas més. Com vull viure? perquè persones amb especials dificultats disposin d’una eina de consulta per facilitar-los el pas a la vida independent o el més autònoma possible. La guia inclou sis tallers que imparteix l’entitat: higiene a la llar, economia domèstica, cuina, rentadora i planxa, compra i salut i medicació.

Aquesta guia es va donar a conèixer dissabte passat al Palau dels Marquesos en el marc d’una jornada dirigida a famílies i usuaris de l’entitat en què es van presentar tots els recursos d’habitatge que ofereix l’Associació Alba. L’objectiu és que puguin beneficiar-se de la guia totes les entitats de la Federació ALLEM i està previst que s’ampliï amb el temps amb nous consells pràctics per facilitar l’autonomia de les persones que tenen especials dificultats.

Així mateix, davant el mig centenar d’assistents es va presentar el vídeo Maneres de viure que, segons la directora de l’entitat, Maite Trepat, “permet conèixer, a partir d’usuaris d’Alba, les diferents possibilitats d’habitatge amb què compten les persones discapacitades, com viure soles, amb parella, en una residència llar, amb la família o bé compartir pis”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article