El projecte Incursió Social portal 'A.M.O.R' al Teatre Ateneu

Crònica Local

Imatge del projecte Incursió Social
Imatge del projecte Incursió Social | Associació Alba
El Teatre Ateneu de Tàrrega acollirà aquest dijous a 2/4 de 9 del vespre lʼestrena de l'espectacle A.M.O.R, una experiència teatral protagonitzada per persones amb discapacitat i gent gran de diferents entitats socials i residències d'avis de la comarca de les Garrigues, lʼUrgell i el Pla dʼUrgell. Aquesta és la tercerca edició del projecte Incursió Social.

'A.M.O.R' és una mirada a les diferents vessants de lʼamor i és també el resultat final d'un procés creatiu intens, que neix dʼuna reflexió o una voluntat d'interpretar un dels grans temes universals. A l'espectacle hi participen 48 persones, un grup heterogeni format per persones de vuit centres diferents: l'Associació Alba, ACUDAM de Mollerussa, Sant Joan de Déu d'Almacelles, el Casal d'Avis de les Borgues Blanques, la Fundació Pere Mata, Talma, la Residència d'Avis de Juneda i el Centre Municipal de Serveis Socials de Bell-lloc.

“A través dels tallers realitzats durant tres mesos, els participants s'adonen que les seves limitacions per altres són possibilitats. El fet de poder relacionar-se d'igual a igual amb persones sense discapacitat fa que les persones guanyin fortalesa i millorin la seva autoestima. Es creen uns vincles emocionals sorprenents”, explica Marta Pérez, actriu de la companyia T de Teatre i membre de l'equip docent.

A partir d'una temàtica es treballa el procés de creació d'un muntatge teatral, des del naixement d'una idea fins al resultat final. L'equip docent format també per la coreògrafa Vero Cendoya i l'actor Ramon Giné té en compte i posa en valor les habilitats de tots i cadascun dels participants.

El projecte
Incursió Social és un projecte singular i experimental que incideix en col·lectius amb risc d'exclusió on a través de les arts escèniques, es converteixen en creadors i protagonistes d'una experiència teatral. El projecte arrenca el 2011 i des d'aleshores s'ha anat implicant cada vegada més a aquests col·lectius. El 2014, gràcies al suport de l'Obra Social “la Caixa”, es consolida el projecte i permet que el treball continuï aquest 2015.

L'espectacle 'A.M.O.R' es regeix per una taquilla inversa, és a dir, que a la sortida cadascú paga el que considera just i assequible segons el seu nivell de satisfacció i la seva butxaca.

L'espectacle també es representarà el 28 de novembre al Teatre Municipal de Juneda, el 3 de desembre al Teatre Escorxador de Lleida i el 4 de desembre al Teatre Amistat de Mollerussa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article