Alcaldessa i presidenta de la Diputació

Amb la finalitat d'oferir el màxim nombre de veus possible, el setmanari Nova Tàrrega també publica articles d'Opinió dels grups municipals dels diversos partits polítics, tinguin o no representació al consistori. Els trobareu també en aquest espai.

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa M. Perelló, ha estat nomenada presidenta de la Diputació de Lleida després que l'anterior president, el senyor Joan Reñé, hagi hagut de dimitir per haver estat involucrat en un cas de corrupció política. 

Efectivament, sembla que ja fa anys que es venia produint com a mínim una reunió anual de responsables de la Diputació comandats pel senyor Reñé amb algunes empreses de gestió de plantes de residus per repartir- se els contractes a canvi de comissions per a ells i per al partit. No havent-hi de moment cap causa judicial a l'espera de les conclusions de la fiscalia i atenent a la presumpció d'innocència, que cal tenir sempre present per a tothom, és força significatiu que els seus companys del grup del PDeCAT a la Diputació no li hagin fet costat i li hagin retirat la confiança, cosa que el mateix senyor Reñé lamenta amargament.

I vet aquí que a Tàrrega, ara mateix tenim alcaldessa i presidenta de Diputació tot junt i barrejat en la mateixa persona. O sigui, que ens ha tocat allò que tantes vegades hom ha rebutjat com a impropi d'un sistema democràtic prou solvent, és a dir, l'acumulació de càrrecs i de sous en uns sola persona. 

Acumulació de càrrecs que es dóna a Tàrrega, segona població de la província, on se suposa que hi ha feina suficient com per dedicar-hi tota l'atenció i les hores de què la seva màxima autoritat disposa. I la veritat, si donem una volta per la ciutat, no és que el resultat de l'exploració sigui massa satisfactori, donades les grans mancances de tota mena que hi trobem. 

Acumulació de sous que la senyora Perelló percebrà i que superarà amplament els 100.000 euros anuals, tot això en un moment de bastants restriccions en el salaris de la majoria de la població, ja que és evident que la recuperació de la crisi no ha arribat a les butxaques dels ciutadans normals.

I nosaltres ens preguntem: És això normal? És això desitjable? No es podria fer d'una altra manera? Hi està la senyora Perelló d'acord en el fons de la seva consciència, més enllà que li pugui representar una gran millora d'estatus i d'economia personal? Pensem que ja començaria ser hora que les coses en el món de la política anessin d'una altra manera i que, per exemple, els càrrecs i les feines, i les tasques i els sous que reporten, es repartissin d'una manera més lògica i a ras del comú dels mortals.

No ens estranya gens ni mica que la política estigui tan desprestigiada si, analitzant el cas que ens ocupa, tot plegat és un gran desori que produeix neguit. O sigui, el president de la Diputació plega per un presumpte cas de corrupció i el seu lloc l'ocupa l'alcaldessa o política d'àmbit municipal més enfeinada de la província (en teoria) després de l'alcalde de la capital, com si no n'hi haguessin altres. Augmentant de forma significativa les seves tasques i els diners que li reporta una tal superposició de càrrecs. Això com es menja?

No volem finalitzar aquests article sense fer la reflexió que estem assistint una vegada més a un cas de corrupció de CiU o PDeCAT, sempre a l'espera del procés judicial i de la sentència. Procés i sentència que s'allargarà, com tots s'allarguen, per desesperació de la majoria de la població que veiem atònits com la majoria dels polítics corruptes, a la fi, se'n surten prou bé. I sense retornar els diners robats o lliurats al partit de manera fraudulenta, la qual cosa posa en qüestió permanent la netedat dels èxits d'aquest partit o coalició o el que sigui, a tot arreu. I que converteixen CiU /PDeCAT en el partit més corrupte de la democràcia a Catalunya i un dels més corruptes de l'estat espanyol, sinó el que més.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article