Parets de vidre

Amb la finalitat d'oferir el màxim nombre de veus possible, el setmanari Nova Tàrrega també publica articles d'Opinió dels grups municipals dels diversos partits polítics, tinguin o no representació al consistori. Els trobareu també en aquest espai.

Volem institucions amb parets de vidre. El descrèdit i el malestar que provoquen en la ciutadania els casos de corrupció debiliten les institucions i minven la fortalesa de la democràcia. Volem unes institucions transparents, netes, honestes, i lliures de corrupció. 
No hi pot haver cap ombra de dubte i per això els servidors i les servidores públiques han d'actuar amb exemplaritat. Valors com l'honestedat, l'ètica, la transparència, la gestió objectiva i eficient dels recursos i la preservació, sempre, de l'interès general han de guiar l'acció política sense excepcions. Avançar cap a un model de governança republicana és també això.
Però precisament perquè no hi hagi ombres de dubte cal ser també exemplar quan hi ha indicis que les coses podrien no haver-se fet bé. En aquests casos, a la justícia li demanem celeritat i als governants, que assumeixin les responsabilitats que pertoquin, si és demostra que hi són.

Els fets ocorreguts a la Diputació de Lleida ens amoïnen perquè ens hi juguem la imatge, la credibilitat i el valor de les institucions. Respectant la presumpció d'innocència i demanant que s'esclareixin ràpidament els fets, el grup d'Esquerra a la Diputació de Lleida ha demanat a les diputades i diputats del grup de Convergència i Unió –també a l'alcaldessa de Tàrrega com a vicepresidenta primera de la institució– que apartin Joan Reñé del seu càrrec a l'ens provincial mentre durin les diligències judicials en el qual està presumptament implicat. Per sentit de responsabilitat, s'haurien d'apartar dels òrgans de govern totes les persones presumptament implicades en una possible trama de corrupció. En aquestes situacions ens hi juguem, també, la capacitat de servir la ciutadania des de les institucions. Tenim l'oportunitat de fer net amb tots els casos de presumpta corrupció per demostrar que estem caminant cap a una nova República i cap a una nova manera de fer política per recuperar la confiança de la ciutadania.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article