Projecte experimental sobre la vinya en una finca de 5,5 hectàrees del Segarra-Garrigues

per Segre Tàrrega

Crònica Urgell

La reunió de la vinya celebrada ahir a l'Escola Agrària de Tàrrega
La reunió de la vinya celebrada ahir a l'Escola Agrària de Tàrrega | Segre Tàrrega

Verdú acollirà un camp experimental de vinya en el marc del projecte sobre els motors del Segarra-Garrigues, entre els quals s’ha impulsat el cereal, la poma i el pistatxo, entre d’altres. Així ho van anunciar ahir durant una reunió sobre aquest motor en què Joan Girona, investigador de l’IRTA, va dir que que "analitzarem la potencialitat de la vinya a través de la disponibilitat de més o menys aigua amb dos objectius: millorar i estabilitzar la producció i garantir la qualitat del raïm i el vi segons la intenció de l’agricultor". L’experimentació es portarà a terme en una finca pilot de 5,5 hectàrees, propietat de Josep Maria Pijuan, en la qual hi ha plantades set varietats de raïm: tres de blanques (macabeu, parellada i xarel·lo) i quatre de negres (sirà, garnatxa, ull de llebre i cabernet sauvignon). Girona va avançar que jugaran amb dos escenaris: un amb reg de suport, a 1.500 metres cúbics/ha/any, i un altre de reg de màxima dotació, 6.500 m/ha/any. El projecte de vinya com a motor del canal compta, entre d’altres, amb Codorníu, Torres i els cellers de la vall del Corb.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article