Sant Eloi, més que natura

L'Esportista Passiu

per Joel Ramos

Esports

Vista del parc de Sant Eloi
Vista del parc de Sant Eloi | Joel Ramos

Un dels llocs més emblemàtics de la nostra ciutat és sens dubte el parc de Sant Eloi, un lloc que és molt més que simple natura.

Sant Eloi sempre ha estat menys valorat del que hauria, per múltiples raons. Una de les principals és perquè queda lluny de la zona més transitada i urbana del poble i la gent automàticament utilitza altres espais similars annexionats a la zona urbana per dur a terme les seves activitats. Tot i donades aquestes condicions, per als targarins és un espai que acostuma a ser molt freqüentat a l'hora de voler passar una tranquil·la tarda, ja que, si per una cosa es caracteritza el parc de Sant Eloi és per la tranquil·litat que s'hi respira.

Ja que ens permet dur a terme tot d'activitats diferents, gràcies a la seva gran i àmplia extensió i l'hem de valorar com es mereix. Per exemplificar-ho, només ens cal anar-hi un dissabte o diumenge d'estiu (estiu perquè al ser a l'aire lliure dóna molt més joc, però per contra a l'hivern pateix un fort desavantatge que el perjudica per raons òbvies): hi podem trobar tot de gent i famílies, els més petits juguen amb les pistoles d'aigua, s'hi celebren festes d'aniversari, el jovent juga a les pistes de futbol, bàsquet, a les taules de ping-pong, etc. Altres que prefereixen anar als gronxadors o simplement anar a veure els ànecs de la bassa, i és que Sant Eloi és un parc multifuncional, pots anar-hi a fer qualsevol cosa.

Dit això, Sant Eloi sobretot és conegut per ser un lloc que destaca per la gent que hi va a córrer o a fer-hi tranquil·les caminades pels seus camins llargs i amples. Jo, com a "runner" que em considero, utilitzo l'espai del parc per córrer-hi tranquil•lament, ja que està aïllat de la zona urbana com he dit anteriorment, cosa que significa que està lliure de cotxes i, en general, de gent que pugui molestar-te en l'activitat que facis podent-la gaudir encara més sense gaires preocupacions.

A partir d'aquí ve la meva proposta. Confio que no sóc l'únic que pensa que Sant Eloi, ja comptant amb tot el recentment esmentat, podria aprofitar-se encara més del que ja es fa. No estaria de més fer esporàdicament alguna activitat esportiva a la zona, ja que, segons com, pots pensar que està una mica desaprofitada. Curses d'atletisme pels camins, activitats com havia fet amb l'escola quan era petit a la pista de ciment principal fent jocs ben simples, 3x3 de bàsquet i futbol, competicions de ping-pong, entre moltes d'altres possibilitats.

Ara bé, entenc que això no és tan fàcil com pot semblar i que l'Ajuntament segur que ho ha tingut en compte en més d'una ocasió. Però penso que Tàrrega és una petita ciutat que de vegades no està del tot en moviment i es fan poques activitats municipals esportives. I coses així ajudarien, i molt, a canviar la dinàmica. Així que animo des d'aquí a tothom que estigui interessat, tant des de la gent del carrer com de l'Ajuntament, a tirar endavant aquesta iniciativa que agradaria molt no només a aquella gent esportista que té ganes de fer coses i fer activitat física sabent els beneficis que comporta, sinó també a la pròpia ciutat en general, que veuria com la gent s'uneix per fer activitats que al cap i a la fi són per disfrutar i passar-ho bé. A part de donar-se una imatge cap als pobles veïns d'unes iniciatives originals que podrien fer que gent d'altres municipis veïns s'animessin més endavant a participar-hi i fer-ho tot més enriquidor. Al cap i a la fi, els espais naturals estan per aprofitar-se per fer coses productives. S'ha de cuidar la natura però també utilitzar-la acuradament cap al benefici de tothom.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article