T majúscula de teatre

L'escenari d'un teatre
L'escenari d'un teatre | Mohammad Jangda

Editorial

Encara que hi ha  moments a la vida en els quals sembla que s'ha tocat sostre i millorar sigui impossible convé no abaixar la guàrdia i deixar-se endur per la seguretat que sentim dins la nostra zona de confort. També quan tenim la sensació de surfejar la cresta de l'onada cal seguir treballant de valent a la recerca de la perfecció o alguna cosa que s'hi assembli.

S'ho deuen aplicar a la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega any rer any quan programen la temporada de teatre, una de les més veteranes de les terres de Lleida, a jutjar pels resultats que obté any rere any. La Temporada 2017-2018, que va abaixar el teló dissabte passat, ha aconseguit més de 2.800 espectadors, un 25% més que fa un any, fet que corrobora la qualitat de la programació que ens plantejaven des del consistori a finals de setembre.

Unes propostes teatrals que, des de fa uns quants anys, s'acompanyen d'activitats paral·leles que encara fan més atractiu el programa per al públic, que cada cop més aposta per gaudir del major nombre d'espectacles possible adquirint abonaments (aquest cop se n'han despatxat un centenar, el doble que fa cinc anys).

Així doncs, és de rebut felicitar Cultura Tàrrega per la bona feina feta i per apropar el teatre a la gent de Tàrrega i rodalies, també a aquells que més complicat ho tenen per accedir a la cultura (gràcies a l'adhesió al programa Apropa Cultura). Alhora volem esperonar el seu personal a seguir en la mateixa direcció, i proposar-nos uns espectacles tan o més atractius la temporada vinent.

S'acaba la temporada teatral però el teatre continua a Tàrrega de la mà del Grup de Teatre BAT, organitzador del Concurs de Grups Amateurs de Teatre Ciutat de Tàrrega, que enguany compleix 30 anys. Per tant, fita destacada en la història de l'entitat, que alhora enguany celebra el seu 65è aniversari. Si fos una persona, a la BAT li arribaria l'hora de jubilar-se; però l'excel·lent salut de què gaudeix (els darrers espectacles que ha escenificat a l'Ateneu prou ho avalen) ens fa pensar que aquest no és el seu cas. Com tampoc no ho és el del Concurs, referent a Catalunya, que en aquesta ocasió ha rebut 60 propostes (8 més que l'any passat). Per tant, també cal felicitar la BAT pel seu poder de convocatòria i, òbviament, pels seus 65 anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article