Les places del pàrquing de l'avinguda de Catalunya de Tàrrega es faran més amples aquesta tardor en renovar la pintura del paviment

Crònica Local

Imatge de la planta baixa del pàrquing públic de l'avinguda de Catalunya de Tàrrega
Imatge de la planta baixa del pàrquing públic de l'avinguda de Catalunya de Tàrrega | Ajuntament de Tàrrega
L’Ajuntament de Tàrrega ha tret a concurs els treballs de millora del paviment que es realitzaran al pàrquing municipal de l’avinguda de Catalunya. En concret, el consistori vol renovar el revestiment de pintura de la superfície de la planta baixa, l’espai que registra un ús més elevat. Precisament, a causa de l’ús i del pas del temps (l’equipament fou inaugurat l’any 2010), el ferm de la planta baixa presenta alguns desperfectes que ara es repararan. Es preveu aplicar un nou acabat del paviment amb materials d’impermeabilització i se sanejaran les juntes de dilatació. A més, es repintarà la senyalització horitzontal que delimita les places d’estacionament, les quals augmentaran en amplada. Així, els llocs d’aparcament tindran entre 2,70 i 2,82 metres d’ample (actualment oscil·len entre 2,20 i 2,42 metres). També s’habilitaran algunes places de més de 3 metres per a vehicles de major envergadura.
 
La redistribució i la major amplada de les places aportarà més comoditat als usuaris. D’altra banda, només es reduirà en 7 llocs la capacitat del pàrquing, el qual compta amb un total de 225 places d’estacionament. El pressupost base de licitació dels treballs ascendeix a 40.068 euros i el termini de presentació d’ofertes finalitzarà el proper 23 d’agost. Les obres s’iniciaran a la propera tardor. Es preveu que el pàrquing torni a estar a ple funcionament abans de la propera campanya de compres nadalenques.
 
Facilitar l’accés dels clients als comerços
El pàrquing municipal de l’avinguda de Catalunya, de titularitat i gestió municipal, es troba situat al cor del nucli urbà i comercial de Tàrrega. L’Ajuntament de Tàrrega impulsà aquesta infraestructura per a facilitar l’accés dels clients als comerços del centre. El seu elevat volum d’ús avala l’èxit de l’equipament, el qual es continuarà potenciant des del consistori. El recinte disposa de quatre plantes que sumen 5.484 metres quadrats destinats a l’estacionament de vehicles. Durant l’any 2017 van fer ús del pàrquing 70.859 vehicles. Els dies de major ocupació són els dilluns (dia del mercat setmanal) i els dissabtes. La majoria dels vehicles fan una estada d’entre 30 i 60 minuts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article