Arxivat el procediment judicial contra l'excoordinador de l'ANC a Tàrrega

Crònica Local

Salvador Bori va oferir una roda de premsa davant el local de l'ANC
Salvador Bori va oferir una roda de premsa davant el local de l'ANC | Segre Tàrrega
L'excoordinador de la secció local de l'ANC - Tàrrega per la Independència, Salvador Bori, va oferir divendres passat a la tarda una roda de premsa on va explicar que el passat 18 de juliol es va conèixer la decisió del jutge d'instrucció d'arxivar la causa que se seguia en contra seva arran de la denúncia presentada per Fiscalia per un suposat delicte electoral. 

Els fets es remunten a l'acte de suport als Jordis (Jordi Sànchez i Jordi Cuixart) que va tenir lloc el 16 de desembre passat, durant la campanya electoral, que fou prohibit de celebrar-se per part de la Junta Electoral Provincial. En vista d'això, les seccions locals dels partits independentistes (CUP, Esquerra i PDeCAT) van decidir organitzar un acte electoral conjunt pel seu compte en el qual Bori hi va intervenir breument a l'inici.

"Després de testificar els mossos d'esquadra que van aixecar l'acta d'aquell dia, Fiscalia pretenia passar ja a la fase de judici oral. Amb tot, el jutge ha considerat que no hi havia infracció penal i ha decidit l'arxiu provisional del procediment. En una interlocutòria de cinc pàgines, argumenta amb profunditat que les proves aportades per l'acusació eren insuficients, mentre que la defensa estava en disposició d'aportar nombrosos testimonis per ratificar els fets", va explicar Bori acompanyat de l'actual coordinador i altres membres de Tàrrega per la Independència. Fiscalia disposa ara de cinc dies per presentar recurs.

Per acabar la seva intervenció davant els mitjans de comunicació, Bori va agrair les nombroses mostres de suport rebudes durant aquest temps i va recordar, fent esment del seu avi empresonat durant el franquisme, que "cal seguir mantenint viva la lluita contra els sistemes de govern que persegueixen els seus ciutadans per les seves idees polítiques, ja sigui en temps de dictadura, ja sigui en temps de suposada democràcia".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article