L'Ajuntament de Tàrrega fixa reptes estratègics, més inversions i reducció d'impostos un cop assolida l'estabilitat a les arques municipals

Crònica Local

L'alcaldessa Rosa Maria Perelló amb part de l'Equip de Govern a la sessió informativa celebrada el 12 de juliol
L'alcaldessa Rosa Maria Perelló amb part de l'Equip de Govern a la sessió informativa celebrada el 12 de juliol | Ajuntament de Tàrrega
El Govern local de Tàrrega ha fet balanç de la gestió dels tres primers anys de l’actual mandat en una sessió informativa celebrada dijous a la Casa Consistorial. L’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha assenyalat com a principal fita la consolidació de l’estabilitat a les arques municipals, “fet que es tradueix en més inversions, menys deute i menys impostos”. El nou escenari de solvència i liquidat queda palès amb la disminució significativa del deute per habitant. Si l’any 2011 la càrrega de deute per habitant a Tàrrega era de 1.718 euros, a finals del 2017 se situà en 719 euros, gairebé un 60% més baixa. A més, la racionalització de la despesa ha permès reduir el deute municipal fins als 10,7 milions d’euros, quan sis anys enrere ascendia a 23,6 milions d’euros.
 
El volum econòmic de les factures pendents a proveïdors també s’ha rebaixat significativament. En els tres primers anys de l’actual mandat, les factures acumulades suposen un 12,5% en relació al volum acumulat l’any 2011. Actualment, el termini de pagament a proveïdors ha assolit ja els 30 dies que fixa la llei (l’any 2014 es pagaven les factures a 100 dies). La primera edil també ha destacat que l’estabilitat financera permet alleugerir la càrrega fiscal a la ciutadania. Així, el tipus de l’IBI s’ha reduït un 4% en el present exercici i es preveu aplicar una altra rebaixa de cara al 2019. La disminució del tipus de l’IBI, al seu torn, també repercuteix en menys costos d’IRPF i transmissions patrimonials.
 
Reptes estratègics
“Amb la bona gestió econòmica, la ciutat es posa al dia quant a reptes estratègics”, ha afirmat Rosa Maria Perelló. Entre els projectes de l’actual mandat destaquen la reforma d’espais del centre històric; el gimnàs de l’Àngel Guimerà; els pàrquings de camions i autocaravanes; la restauració de la Font del Pati; o la millora dels accessos als pobles agregats. Pel que fa a polítiques socials i comunitàries, es desenvolupa el programa “Sempre acompanyats” per a gent gran; l’adhesió a l’Apropa Cultura; la diversificació de l’oferta de l’Escola Municipal de Música; o les subvencions per a petites empreses entre altres mesures.
 
L’alcaldessa ha establert com a reptes més immediats l’estabilització de la càrrega fiscal; la potenciació dels serveis a la ciutadania; i l’augment de partides socials. Quant a inversions estratègiques, figuren a l’agenda de l’Equip de Govern l’impuls al projecte Motors del Segarra - Garrigues, que treballa pel creixement econòmic del territori accelerant la innovació en regadiu i la cooperació amb agroindústries; la nova estació d'autobusos vora l'estació ferroviària, que serà intermodal; la variant de la C-14; la reforma de la plaça Major i la millora de l'aparcament gratuït a l'avinguda de l'Onze de Setembre. El Govern local també ha anunciat que el sanejament de les finances possibilitarà recuperar la publicació de la revista municipal de l’ens.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article