Ja es pot tornar a circular pel carrer La Pau de Tàrrega, que passa a ser de sentit únic

Crònica Local

El vial reobert al trànsit aquesta setmana
El vial reobert al trànsit aquesta setmana | Ajuntament de Tàrrega
L’Ajuntament de Tàrrega ha reobert aquesta setmana al trànsit el carrer de La Pau després de finalitzar les obres d’adequació del vial. La reforma comporta una mobilitat més còmoda i segura per a vehicles i vianants ja que s’ha renovat íntegrament el ferm asfàltic de la calçada i s’ha construït una nova vorera de 2,5 metres d’amplada al vessant sud. La capital de l’Urgell materialitza així una de les obres urbanístiques més demanades, ja que el paviment del carrer es trobava molt malmès. Es tracta, a més, d’un vial de circumval·lació molt transitat i on es concentren equipaments públics com la comissaria de la Policia Local, l’Escola d’Adults, l’Escola Alba o l’alberg de transeünts.
 
La circulació de vehicles pel carrer de La Pau passa ara a ser d’un sol sentit, des del carrer del Segle XX en direcció de pujada cap al passeig de Simó Canet, resseguint un traçat a la falda del Parc de Sant Eloi. Al mateix temps, el carrer paral·lel del Mestre Amigó, vora la via del tren, és de doble sentit en el tram que enllaça amb els carrers de les Santes Espines i Sant Pelegrí; i és d’un únic sentit de baixada en el segment que comunica amb el passeig de Simó Canet.
 
Un vial modern i funcional

A més d’aplicar nova capa asfàltica a la calçada i construir una vorera, dins el projecte s’han modernitzat també les xarxes de serveis bàsics al subsòl (aigua, clavegueram, gas, electricitat i telecomunicacions). A més, s’han instal·lat bombetes de tecnologia LED a l’enllumenat públic; s’han suprimit barreres arquitectòniques; i s’ha reforçat la seguretat mitjançant passos de vianants. L’espai de la calçada reserva una franja per a places d’aparcament gratuït. A la vegada s’ha actuat a la cruïlla on conflueixen els carrers de La Pau, Segle XX, Mestre Amigó, La Figuerosa i Amics de l’Arbre, a tocar del pas a nivell. En total, s’han renovat 2.700 metres quadrats d'espai viari públic.
 
L’adequació del carrer de La Pau, adjudicada a Promobras Caro SL, ha suposat una inversió de 215.380 euros. La Diputació de Lleida ha aportat una subvenció de 120.000 euros mentre que l’Agència de Residus de Catalunya ha sufragat 12.522 euros per l’ús d’àrid reciclat (1.620 m3) en aquesta obra. L’Ajuntament de Tàrrega i el veïns mitjançant contribucions especials han finançat la resta de la inversió.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article