Gran Recapte

Tàrrega s'adhereix a 'No puc esperar!'

Crònica Local

El distintiu de la campanya que impulsa l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa
El distintiu de la campanya que impulsa l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa | Ajuntament de Tàrrega
L'Ajuntament de Tàrrega s’ha adherit a la campanya No puc esperar! promoguda per l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa (ACUU) i l’Hospital Universitari de Girona Josep Trueta. Es tracta d’una iniciativa que vol millorar la qualitat de vida de les persones que, a causa d’un problema mèdic no contagiós, necessitin fer ús d’un lavabo urgentment. Així, la capital de l’Urgell ha identificat amb el logotip "No puc esperar!" els lavabos d’una vintena d’equipaments municipals, als quals els pacients podran accedir de manera gratuïta mostrant una targeta de l’ACUU. Aquestes persones, a més, disposen d’una aplicació mòbil amb geolocalització que ubica els lavabos més propers adherits a la campanya.

En una primera fase s’hi ha sumat l’Ajuntament de Tàrrega. Properament, el consistori es posarà en contacte amb els establiments comercials perquè també col·laborin en la campanya i cedeixin desinteressadament els seus lavabos. Els destinataris d’aquesta iniciativa són persones amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), pacients ostomitzats o colectomitzats, pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte... Les persones afectades, quan surten de casa, acostumen a patir angoixa per la necessitat contínua i imprevisible d’anar al lavabo. Mitjançant aquesta acció, se’ls vol proporcionar una solució fent-los la vida més còmoda. 

Entre els equipaments municipals que cedeixen els lavabos figuren la Casa Consistorial, el Centre d’Entitats, el Jutjat de Pau, les llars d’infants, tots els espais culturals, Ràdio Tàrrega o el Parc Esportiu, entre altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article