El cicle 'Trencant el silenci a la Vall del Corb' enguany s'atura a Maldà i Verdú

Crònica Urgell

La tercera edició del cicle s'ha presentat avui a l'IEI
La tercera edició del cicle s'ha presentat avui a l'IEI | Consell Comarcal de l\'Urgell
Avui ha tingut lloc a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) la presentació del tercer cicle de concerts Trencant el silenci a la Vall del Corb, que se celebrarà el mes de juliol de 2018.
 
Salvador Bonjoch, president del Consell Comarcal de l’Urgell, i Francesc Sabanés, en representació de la Diputació de Lleida, han explicat que l’objectiu és el de fer un maridatge entre el patrimoni cultural i la música, de manera que es potenciï l’interès del públic pel coneixement del territori i d’artistes vinculats al territori. Es creu important crear xarxa per fer viu el patrimoni i aconseguir que la gent se’l faci seu. Val a dir que el fet que és imprescindible valorar i estimar el patrimoni de què es diposa perquè forma part de les arrels de totes les societats.
 
Cal recordar el gran èxit que han tingut les dues sessions anteriors, superant els  600 espectadors cada any. La intenció es anar-ho obrint a diferents municipis de la zona, éssent el pal de paller el concert que es fa al Convent de Vallsanta, per ser un indret singular.
 
El tercer cicle de concerts de música i patrimoni en viu, Trencant el silenci a la Vall del Corb, tindrà lloc els dies 7, 14 i 28 de juliol i coincideix amb la celebració de l’Any del Turisme Cultural. L’organització dels concerts és una iniciativa de l’IEI, el Consell Comarcal de l’Urgell i els ajuntaments de Giumerà, Maldà i Verdú.
 
Els castells de Maldà i Verdú i el convent de Vallsanta són els escenaris escollits per a aquesta proposta musical, que vol acostar a urgellencs i visitants la riquesa del patrimoni arquitectònic i cultural de la zona. Enguany a Vallsanta, es comptarà amb el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, que serà el protagonista gràcies al reconegut director Xavier Puig, acompanyats del conjunt instrumental de música antiga de primer ordre.
 
L’objectiu és fer una barreja entre música, art, i cultura que permeti gaudir al visitant del potencial de la zona, des de tots aquests punts de vista.

Tant a Maldà com Verdú abans de l’espectacle s’ofereix una visita al poble, i a Vallsanta, després de la trobada a la plaça Major i la visita al Museu els assistents es desplaçaran en autocar fins al Convent.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article