Tàrrega obre el Galacticat 2018 amb una conferència adreçada a escolars sobre la producció cinematogràfica

Crònica Local

El ponent Daniel Agudo ahir a Cinemes Majèstic amb part de l'equip de Galacticat
El ponent Daniel Agudo ahir a Cinemes Majèstic amb part de l'equip de Galacticat | Ajuntament de Tàrrega
Tàrrega va posar en marxa ahir al matí el projector de la cinquena edició del Galacticat - Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent. La primera activitat del certamen foula conferència titulada “Els oficis del cinema” a càrrec de Daniel Agudo, professor de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, coneguda com l’ESCAC i bressol de realitzadors com Juan Antonio Bayona o Mar Coll. L’acte, celebrat a Cinemes Majèstic, va comptar amb l’assistència d’uns 200 escolars de Tàrrega, Mollerussa i Lleida. El ponent va acostar als joves l’entrellat de la producció cinematogràfica, des de les fases inicials de producció i guió fins al rodatge i la distribució. Com a exemple, es va servir d’algunes escenes de la mítica pel·lícula “Tiburón” (1975) d’Steven Spielberg.
 
El Galacticat 2018, que es desenvoluparà a Tàrrega fins al proper diumenge 10 de juny, ha programat més de 19 hores de cinema gratuït en format curtmetratge i 8 llargmetratges internacionals que han tingut bona acollida en festivals. D'aquestes 8 pel·lícules, 3 són estrenes absolutes a l'Estat espanyol i les altres 5 només s’han pogut veure als festivals de Sitges i Gijón. A més, es recuperaran 3 clàssics del cinema de terror dels anys 80: “Pesadilla en Elm Street”, “El Resplandor” i “El Ente”, que es podran gaudir en pantalla gran de manera gratuïta. Un altre dels gantxos de la programació serà l’estrena conjunta amb les millors sales del país de l’esperada nova pel·lícula de Juan Antonio Bayona, “Jurassic World 2: El Reino Caído”.
 
El salt endavant del Galacticat també s’estén al concurs de curtmetratges (el GalactiCurt), apartat que projectarà un centenar de treballs, alguns de procedència internacional. Circuit Urgellenc i la Regidoria de Cultura de Tàrrega, organitzadors de l’esdeveniment, també amplien la proposta amb concerts, una exposició i activitats en diversos espais de la ciutat. Altres al·licients seran el joc de rol Survival Zombie, organitzat amb World Real Games, i el concurs de Cosplay. El leit-motiv del Galacticat 2018 se centrarà en el concepte de les “invasions” i en el cartell es ret homenatge a la sèrie fantàstica “V” dels anys 80. D’altra banda, la mostra targarina ha assolit un acord de col·laboració per crear el premi GALACTICAT-CECAAC, valorat en 10.000 euros destinats a produir un teaser al millor projecte de llargmetratge català.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article