El Servei de Suport al Dol de Ponent crea un Consell Assessor per adaptar-se a les necessitats canviants de la societat

Crònica Local

El passat 9 de maig va tenir lloc la primera trobada del nou Consell Assessor que ha posat en marxa el Servei de Suport al Dol de Ponent. L'objectiu de la creació d’aquest comitè és promoure la participació de persones amb coneixements profunds en diverses matèries o disciplines que podran aportar una visió més transversal i integradora de la temàtica amb què treballa l’entitat des de fa 15 anys a tota la província: l’acompanyament a les famílies al final de la vida i en el dol.

El Consell tindrà una funció consultiva i es reunirà cada quatre mesos. Podrà fer propostes d'objectius i de millora del funcionament de l'entitat; podrà assessorar sobre aspectes tècnics i també proposar campanyes i actuacions a la junta directiva. Els membres del Consell Assessor no perceben cap retribució.
 
Els seus integrants
 • Maria Rosa Asensio.- Educadora social al CRAE Torre Vicens (DGAIA). Pedagoga terapèutica especialitzada en mediació familiar.
 •  
 • Dr. Xavier Bringué.- Pediatra neonatòleg a l’Hospital Arnau de Vilanova. Forma part del grup de treball d’acompanyament en el dol. Ramon Camats.- Doctor en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Catedràtic d’Educació Secundària. Professor a l’institut Manuel de Montsuar i a la facultat Pedagogia i Psicologia.
 •  
 • Maria Àngels Claramunt.- Docent a Educació Secundària i escriptora. Autora dels llibres "La cuna vacia, el doloroso proceso de perder un embarazo "(La esfera de los Libros. 2009) i "Las voces olvidadas, pérdidas gestacionales tempranas". Creadora i administradora del fòrum en xarxa d'ajuda mútua entre iguals: Superando un aborto, des de 2005.
 •  
 • Lorena Metaute.- Periodista al suplement dominical "Lectura" del diari Segre. També ha desenvolupat el projecte Periodisme de Família on dona forma a les històries de les famílies.
 •  
 • Carme Monsó.- Infermera jubilada. Presidenta de Fesalut, Federació d’entitats per a la salut de Lleida.
 •  
 • Judith Ribes.- Psicòloga clínica, experta en mindfulness i compassió.
 •  
 • A més, en formen part del Consell Assessor tres membres de la pròpia Junta Directiva de l’entitat: Gemma Asensio (presidenta), Núria Otero (tresorera) i Magda Sirvent (secretària).
 •  
L’origen del Consell Assessor
Tot i que per a la seva fundació Servei de Suport al Dol ja va comptar amb un consell assessor, la idea d’impulsar-ne un de nou va sorgir a partir de les sessions de consultoria que va rebre l’entitat durant 2017 fruit del projecte Obrim Portes, subvencionat pel departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte pretén dotar l’entitat de recursos i eines per millorar la participació interna i també amb els agents externs, promoure la governança democràtica i la transparència de l’entitat.

El Servei de Suport al Dol de Ponent és una entitat sense ànim de lucre fundada a Tàrrega l’any 2003. La missió de l’entitat és acompanyar les famílies al final de la vida i en el dol, així com oferir formació als professionals i activitats socials, com xerrades o tallers. El model assistencial amb que acompanyen les persones està basat en model IPIR d’Alba Payàs de psicoteràpia integrativa i relacional. 

Comentaris

Servei de suport al dol de Ponent Tàrrega
1.

Gràcies per recollir la notícia. Pensem que és molt important adaptar-se i respondre a les necessitats reals de la gent.

Comenta aquest article