Més de 400 alumnes de Tàrrega aprenen a reanimar

Crònica Local

Dues alumnes del Costafreda durant el taller
Dues alumnes del Costafreda durant el taller | EAP Tàrrega
La quarta edició dels tallers de reanimació cardiopulmonar als centres educatius de Tàrrega, que es duran a terme durant tot el mes de maig, va arrencar el passat 24 d'abril. En total, els participants seran més de 400 alumnes dels col·legis Àngel Guimerà, Jacint Verdaguer, Maria Mercè Marçal, Sant Josep i Escola Pia, i dels instituts Alfons Costafreda i Manuel de Pedrolo.
 
Imparteix els tallers un equip multidisciplinari de professionals sanitaris -professionals d’infermeria i d’urgències del CAP Tàrrega, professionals d’infermeria del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i del DYA, tots coordinats pel programa Salut i escola.

L’objectiu principal és que tots els alumnes adquireixin els coneixements bàsics, les tècniques i les habilitats necessàries per reconèixer un pacient en situació d’aturada cardiorespiratòria i per fer-li les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP). A més, els alumnes de quart curs d’ESO aprenen a utilitzar un desfibril·lador extern automàtic (DEA).
 
Els tallers tenen una durada aproximada de dues hores i mitja, amb una part teòrica i una part pràctica en què s’utilitzen maniquins i desfibril·ladors de formació.
 
Aquest Programa rep també el suport de l’Ajuntament de Tàrrega i del Consell Comarcal de l’Urgell.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article