La Verreta estrena el seu ball en el marc de l'Eixida

Crònica Local

Un moment del ball de La Verreta, obra de Ton Farran amb música d'Albert Fitó
Un moment del ball de La Verreta, obra de Ton Farran amb música d'Albert Fitó | Ajuntament de Tàrrega
El ventall de cultura popular de Tàrrega continua fent-se més gran. Diumenge la capital de l’Urgell va estrenar el nou ball de La Verreta, element del bestiari que es presentà l’any passat. Aquesta figura, impulsada per l’Associació Guixanet i creada per l’artista Agnès Pla, ja té la seva pròpia coreografia, obra de Ton Farran. L’actuació es va celebrar en el marc de l’Eixida, acte central de la Festa Major de Tàrrega en honor a les Santes Espines. El públic congregat a la plaça Major va dedicar un llarg aplaudiment al ball de La Verreta, símbol de la rauxa a l’igual que Lo Tossino però en clau femenina. Va acompanyada de 14 portadores (les Verretes) i dos portadors (els Verros). En el decurs de l’acte no hi van faltar la resta de balls tradicionals de Tàrrega, encapçalats per l’Eixida (que obren les autoritats locals) i l’Àliga (figura solemne del bestiari).
 
Les exhibicions es van completar de la mà de l’Esbart Albada, La Fal·lera Gegantera, Arquets, Nans, Cavallets, Lo Tossino i els Amics de la Sardana. La música en directe va anar a càrrec de la Cobla Tàrrega, els Grallers de La Fal·lera Gegantera i els Grallers de la Barra. La matinal de cultura popular també va viure altres moments emblemàtics com la Processó de Santes Espines i el Seguici Festiu. Excepcionalment també hi van participar les torres humanes dels Falcons de Barcelona, agrupació que dissabte havia d’actuar a La Nit del Tararot, espectacle suspès a causa de la pluja.
 
Les fortes precipitacions de dissabte, malgrat això, no van ser impediment per celebrar el concert posterior d’Els Catarres i La Terrasseta de Preixens, que van aplegar una elevada afluència d’espectadors proveïts de paraigües. De la programació de dissabte a la tarda també es van salvar de la pluja el Berenar Popular de Borges, el CorreTossino i la 31a Trobada de Gegants i Capgrossos.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article