Tàrrega clou 5 dies intensos de Festa Major amb molt èxit de participació

Crònica Local

La plaça Major es va omplir un any més per assistir a l'Eixideta
La plaça Major es va omplir un any més per assistir a l'Eixideta | Segre Tàrrega
Tàrrega va cloure ahir cinc jornades intenses de Festa Major, celebració que ha renovat un any més l’alta participació. La capital de l’Urgell consolida un model d’èxit que ha esdevingut referent, basat en la potenciació de la cultura popular i la implicació del teixit associatiu. En aquest sentit, les exhibicions del folklore local s’han saldat amb una elevada afluència de públic, fins i tot de procedència forana, si bé enguany la pluja obligà a suspendre La Nit del Tararot. Els concerts també han atret molts espectadors, especialment els dels Catarres (que van plantar cara a la pluja de dissabte) i Roba Estesa, septet femení que omplí diumenge la plaça dels Àlbers. La gastronomia també s’ha apuntalat com un dels grans al·licients de la programació mitjançant la Firacóc, la ruta De Tapes i els vermuts, propostes que han gaudit de molta acceptació.

L’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor de Cultura, Raül Palacios, fan un balanç molt positiu de la Festa Major 2018. En aquest sentit, expressen l’agraïment al públic per la bona resposta i a les entitats per la seva contribució a oferir un programa atractiu, potent i integrador.
 
La Festa Major 2018 de Tàrrega, iniciada el passat dia 10, es tancà ahir 14 de maig amb els actes dedicats a la Mare de Déu de l’Alba, copatrona de la ciutat amb les Santes Espines. Va destacar la celebració del vermut popular a la plaça de les Nacions sense Estat. La convocatòria, molt concorreguda, fou amenitzada un any més per l’Orquestra de Vent de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega, integrada per una trentena de joves músics del territori. Com a novetat, es va estrenar la ruta “La Tàrrega amagada” organitzada per la Regidoria de Turisme amb suport del Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega. L’itinerari va descobrir curiositats sobre el patrimoni històric de la ciutat aturant-se, per exemple, al claustre de l’Escola Pia o a l’edifici de la Cambra de Comerç. A la tarda posaren el colofó a la Festa Major el ball amb l’Orquestra Mediterranea i l’espectacle d’il·lusionisme de les Magic Girls, agrupació formada per tres noies de Tàrrega i Anglesola.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article