Més de 200 infants actuaran demà en una renovada Eixideta

Crònica Local

El cartell de l'Eixideta 2018
El cartell de l'Eixideta 2018 | Guixanet
La cultura popular, un dels signes d'identitat de Tàrrega, prendrà protagonisme durant les celebracions de la Festa Major de Maig. Entre les diverses activitats, l'Eixideta s'ha convertit en la petita Festa Major de Maig de Tàrrega, protagonitzada pels nens i nenes, assegurant el relleu generacional del folklore targarí. Enguany, demà divendres a les 2/4 de 7 de la tarda més de 200 infants actuaran a l'acte que comptarà amb un format renovat, començant a la plaça Major amb la tradicional tronada i acabant amb una cercavila amenitzada pels Gegants Tararots i els Grallers de la Barra fins la llera de l'Ondara.

Com és habitual, la festa organitzada per l'Associació Guixanet de Tàrrega comptarà amb la participació dels grups folklòrics de la ciutat que tenen formacions infantils: la Coral Infantil Mestre Güell, Diables BAT, Targalets de Guixanet, Ball d'Arquets Infantil de Guixanet, el Ball de Bastonets de l'Esbart Albada, gegantons de les escoles i el Gegants Tararots i la Fal·lera Gegantera. En aquesta ocasió, l'Àliga Petita presentada l'any passat estrenarà la seva dansa amb una coreografia a càrrec de Ton Farran. A més, també hi tindrà per primer cop una participació destacada l'Home de la Barra. Tot amenitzat pels Grallers de la Barra i els Corral Nou.

L’acte comença amb l’encensa de la recuperada tronada i el pregó tradicional a cavall. La celebració s’obrirà amb la recuperada tronada, que marcava antigament l’inici de la festa, a càrrec de l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, Ramon Puig (un dels impulsors i ideòleg de la colla de Diables de BAT) i Jordi Muntada (primer cap de colla del Grup de Diables de BAT). L’acte també inclou una cercavila i la mostra de balls infantils.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article