Cobren dos vegades impostos a 180 municipis per un error de recaptació

Crònica Local

Documents on es mostra el doble càrrec
Documents on es mostra el doble càrrec | Lleonard Deslhams (Segre)
Xavier Monné, director de l’OAGRTL (Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals), va informar ahir sobre la incidència patida en el cobrament de diferents impostos delegats, consistent en la duplicació de la càrrega, i que es va resoldre mitjançant la retrocessió de la segona càrrega. Aquest error ha afectat 194 municipis de la demarcació de Lleida, entre els quals hi ha Tàrrega, que tenen cedit el cobrament de tributs locals a l'organisme vinculat a la Diputació de Lleida.

Segons va explicar Monné, ahir al matí es va detectar aquesta duplicació en la càrrega del fitxer de domiciliacions de la primera cobrança de l’OAGRTL, que va ocasionar que es carregués dues vegades el mateix fitxer, i per tant el ciutadà ha vist en el seu compte corrent dos càrrecs: un a començament del mes d’abril i l’altre el dia 11 d’abril.

Per solucionar aquest tema, l’OAGRTL es va posar en contacte amb l’entitat financera gestora dels rebuts i s’ha adoptat la solució de fer “una retrocessió global de la segona càrrega”, de tal manera que “el ciutadà veurà un apunt amb caràcter positiu i un amb caràcter negatiu”, corresponent a un ingrés en el seu compte pel mateix import i en la mateixa data valor que el dia de la data del càrrec; això vol dir que el resultat serà que el càrrec no ha estat mai fet. Aquesta retrocessió s'havia de fer ahir abans de les 16.00 hores i el ciutadà ho podrà comprovar en dies successius.

Aquesta duplicació ha afectat els rebuts corresponents a 180 municipis que tenen delegada la recaptació en la Diputació de Lleida, amb els quals la corporació va contactar ahir des de primera hora del matí. Es tracta de rebuts de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, clavegueram, aigua, escombraries i altres conceptes. L’OAGRTL gestionarà els casos en què s’hagués procedit a la devolució del càrrec per part del contribuent, garantint-ne la devolució dels costos.

Per a qualsevol dubte o aclariment, us podeu adreçar a l’OAGRTL a través del telèfon 973 230 401 o al correu electrònic oagrtl@diputaciolleida.cat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article