El Tàrrega Sona 2018 programa fins al mes de juny 7 propostes diverses

Crònica Local

El cicle es va presentar la setmana passada
El cicle es va presentar la setmana passada | Ajuntament de Tàrrega
La Regidoria de Cultura de Tàrrega oferirà 7 noves cites musicals de març a juny dins la seva programació de concerts. Les propostes formen part del cicle Tàrrega Sona 2018, que inclourà un ampli ventall d’estils i gèneres: folk, jazz, cançó d’autor, música de cambra, cant coral, cobla i trap (subgènere del hip-hop). La capital de l’Urgell vol així arribar a una àmplia audiència i oferir al·licients per a tot tipus de melòmans. En aquest sentit, i per a potenciar l’assistència d’espectadors, també s’ha fixat un preu d’entrada molt assequible, 5 euros, per a gairebé tots els concerts (l’excepció és el recital coral del 20 de maig, a partir de 8 euros). El Tàrrega Sona 2018 tindrà la seva cita més imminent el dissabte 24 de març a l’Espai MerCAT amb el grup Pawn Gang, màxim exponent a Catalunya de l’estil anomenat “trap”, una variant del rap i el hip-hop. Formada a Barcelona l’any 2011, l’agrupació suma més de 35.000 seguidors al seu canal de YouTube. Compartiran cartell amb Kun & Choos, un energètic duo de rap de Tàrrega.
 
El dissabte 14 d’abril prendrà el relleu una vetllada dedicada al jazz de la mà de Xavier Monge i Viktorija Pilatovic. El conegut pianista i la prestigiosa solista s’aliaran en un concert titulat “Poetes dispars” al Local de la Societat Ateneu. Un dels components serà també el bateria targarí Roger Gutiérrez. D’altra banda, la formació de cambra LleidArt Ensemble protagonitzarà el diumenge 29 d’abril al Teatre Ateneu una vetllada dedicada a bandes sonores de sèries televisives.
 
Per als amants de la poesia, Tàrrega brindarà al Teatre Ateneu un excepcional recital el dissabte 5 de maig amb els músics targarins Xavier Ribalta i Ramon Andreu. El cantautor farà un repàs dels seus 53 anys de trajectòria i presentarà el seu darrer treball, “Cants i encants”, on interpreta poemes de Josep Piera musicats pel compositor Ramon Andreu. Després, el diumenge 13 de maig i dins la Festa Major, la formació femenina de folk Roba Estesa sortirà a escena a la Plaça dels Àlbers estrenant el seu segon àlbum. Les sis components del grup s’han consolidat com a grup revelació i com a exemple d’apoderament femení dins la música popular.
 
El gènere polifònic també s’integra dins el Tàrrega Sona 2018 representat per l’Agrupació Coral Oberta de Ponent (Coral Ramon Carnicer + Coral Sant Joan) i el seu concert de primavera el diumenge 20 de maig a l’Església de la Mercè. La programació es tancarà el diumenge 10 de juny a Cinemes Majèstic amb la Cobla Tàrrega, la qual acostarà bandes sonores memorables del setè art. Suposarà alhora la cloenda de la 5a edició del Galacticat - Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article