Les dones de Tàrrega clamen igualtat

Crònica Local

Durant la concentració, per exemple, hi havia música en directe
Durant la concentració, per exemple, hi havia música en directe | Segre Tàrrega
Dues hores, un minut i 39 segons. Aquest és el temps que ha de treballar de més una dona per tenir el mateix sou que un home. Per tal de denunciar aquesta bretxa salarial, i fer visible altres desigualtats entre homes i dones, més de 200 persones van participar el passat 8 de març en la concentració convocada al centre de Tàrrega amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Durant les dues hores d’aturada, els assistents van poder gaudir de música en directe, conèixer diverses obres literàries feministes i deixar els seus missatges reivindicatius, segons avança Urgell TV.  

A més a més, per fer visible la tasca de les dones en l'àmbit domèstic com en la cura de les persones s'havia convidat les dones a penjar el davantal al balcó, mesura que van seguir diverses targarines a títol individual, com les veïnes del carrer de Blaye, així com els comerços associats a Foment Targarí i el CAP de Tàrrega, entre altres. 

A banda, durant tot el mes els aparadors dels establiments de Foment Targarí donen a conèixer els membres de l'equip Igual.

Per la seva banda, l’Associació Alba també es va sumar a la celebració del Dia Internacional de la Dona amb la lectura d’un manifest a les seves instal·lacions. Des de l’entitat, denunciaven la doble discriminació que pateixen les dones amb discapacitat, que tenen iguals o majors problemes per recuperar els nivells d’ocupació anteriors a la crisi.

Alhora, en el marc del 8-M, la Regidoria d'Igualtat va presentar el vídeo que ha enregistrat per visibilitzar les dones targarines músiques, en què han participat una quinzena de dones.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article