Tàrrega ubicarà al carrer els desfibril·ladors que hi ha als edificis municipals

Crònica Local

Imatge d'arxiu del desfibril·lador situat a la Casa Consistorial
Imatge d'arxiu del desfibril·lador situat a la Casa Consistorial | Ajuntament de Tàrrega
L’Ajuntament de Tàrrega desenvoluparà durant aquest any 2018 un nou pla per actualitzar la xarxa de desfibril·ladors arreu del nucli urbà. La iniciativa vol potenciar la capital de l’Urgell com a ciutat càrdioprotegida i propiciar així una millor atenció immediata davant casos d’aturades cardíaques en espais públics.

Segons ha detallat el regidor de Promoció de la Salut, Jaume Folguera, es tracta principalment de traslladar a l’exterior de la via pública els desfibril·ladors existents a l’interior d’edificis municipals, posant-los a l’abast de tothom les 24 hores del dia durant tot l’any. L’actuació passarà per instal·lar els desfibril·ladors en tòtems senyalitzats al carrer i connectats als serveis d’emergències. Actualment, i des de l’any 2015, Tàrrega disposa de desfibril·ladors a la Casa Consistorial, l’Espai MerCAT, el Teatre Ateneu i el Parc Esportiu, a més d’un aparell mòbil als vehicles de patrulla de la Policia Local. Al mateix temps, s’invertirà en l’adquisició de nous aparells per cobrir altres àrees de la ciutat.
 
Informació a la ciutadania
D’altra banda, Jaume Folguera també ha explicat que es dissenyarà un pla de comunicació informant la ciutadania sobre la ubicació d’aquests desfibril·ladors i d’altres que puguin existir en entitats i empreses de la ciutat. Paral·lelament s’impartiran cursos de formació bàsica i gratuïta sobre el seu funcionament “perquè la gent perdi la por a utilitzar el desfibril·lador en cas d’emergència”. Segons els darrers estudis, la possibilitat de sobreviure a una aturada cardíaca augmenta notablement en cas de tenir a prop un desfibril·lador i persones familiaritzades amb el seu ús. L’edil també ha afegit que el pressupost de l’exercici 2018 inclourà una partida per a implementar aquest nou pla d’espais càrdioprotegits.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article