El PSC de Tàrrega defensa el model d'escola català i la immersió lingüistica

Crònica Local

Imatge de la concentració d'ahir a la tarda a la plaça Major
Imatge de la concentració d'ahir a la tarda a la plaça Major | Segre Tàrrega
El grup del PSC a l’Ajuntament de Tàrrega defensarà en el ple d’aquest mes de març una moció “en defensa de l’escola catalana i del model d’immersió lingüística” i que especifica el “rebuig a l’intent de segregació dels infants de la LOMCE així com tot atac que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya i la voluntat d’alguns partits polítics, sobretot PP i Ciutadans, de trencar el model d’escola catalana”.

El portaveu del grup socialista, Silveri Caro, ha recordat que “la Llei d’educació de la que ens vam dotar, la LEC, ha garantit un model educatiu que dóna bons resultats acadèmics i de coneixement del català i el castellà com ho acrediten els resultats de les proves d’avaluació”. Així mateix, ha dit, “durant més de 30 anys, el model d’immersió lingüística ha contribuït de manera decisiva a millorar l’ús de la llengua catalana i garantint la igualtat d’oportunitats”.

Caro ha criticat que “el Partit Popular i Ciutadans posin en dubte i judicialitzin la tasca educativa i usin el model d’escola catalana com a plataforma per obtenir beneficis electoralistes a la resta de l’Estat espanyol”.

Per això, el grup del PSC a Tàrrega defensa que “donem suport al nostre model d’escola, compromès amb la cohesió social i exitós i defensem la institució escolar” alhora que “ens comprometem a actuar de manera activa en suport al model educatiu català que no separi els infants i joves pel seu origen, llengua o condicions individuals”.

Concentració
El grup municipal del PSC anuncia aquesta moció l'endemà que un centenar de persones es concentrés a la plaça de l'Ajuntament de Tàrrega en defensa de la immersió lingüística. L'acte estava convocat per Som Escola i va comptar amb el suport de l'ANC, Òmnium i el CDR, així com diversos regidors del consistori entre els quals hi havia els del PSC. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article