Nova enfarinada d'hivern a Tàrrega

Crònica Local

L'avinguda de Catalunya durant la primera tanda de la nevada, dimarts a la tarda
L'avinguda de Catalunya durant la primera tanda de la nevada, dimarts a la tarda | Lourdes Cardona
Tàrrega ha estat testimoni d'una nova enfarinada d'hivern. Malgrat estar pendents del cel durant 24 intenses hores, la neu que ha caigut des d'ahir a la tarda fins aquest matí (amb una pausa a primeres hores de la nit) no ha causat complicacions ni incidents destacats a la capital de l'Urgell, on es s'han acumulat fins a 5 centímetres, segons dades facilitades per Salvador Cos. La neu, però, s'ha agafat al mobiliari urbà, cotxes, jardins i parcs, però no a la calçada.

La brigada municipal va tirar potassa per facilitar la mobilitat de vehicles i vianants i el bus urbà avui ha circulat amb normalitat. També hi ha hagut activitat, encara que no la de costum, als centres escolars educatius de la ciutat, que han obert portes però no no han fet classe.

El Consell Comarcal de l'Urgell, com ha passat a la resta de Catalunya, ha suspès el transport escolar avui, motiu pel qual els alumnes que estudien fora del seu municipi no van poder acudir a classe.  I és que la nevada, que hores d'ara ja s'ha aturat, ha estat més intensa al nord de la comarca. A Agramunt, per exemple, s'han acumulat uns 15 centímetres. Malgrat tot, a les principals vies de comunicació s'hi podia circular extremant la precaució per la neu i el gel de la calçada.

Envada excepcional per l'extensió geogràfica
L’episodi de nevades que has viscut Catalunya aquesta setmana és el més excepcional dels últims 17 anys per l’extensió geogràfica. A Lleida ha afectat totes les comarques del pla. Però no farà història pels gruixos de neu acumulats, A Tàrrega recentment hi ha hagut nevades més intenses. És el cas del 25 de març de 2017, que va deixar 11 centímetres de neu; la de l'any 2010 (quan va nevar en quatre ocasions) amb gruixos de fins a 26 centímetres; quantitat similar a les que van caure durant els hiverns dels anys 1986, 1992, 1996 i 1997, segons dades recollides per Salvador Cos a l'estació de La Ravaleta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article