Tàrrega viu un Carnaval feminista i multitudinari

Crònica Local

Una de les comparses que van participar en la rua de dissabte a la tarda
Una de les comparses que van participar en la rua de dissabte a la tarda | Jaume Solé
Tàrrega va celebrar el plat fort del Carnestoltes, organitzat per l'Associació Agrat, amb una lluïda rua de Carnaval dissabte passat a la tarda. Unes 1.500 persones de 69 comparses van desfilar des del pàrquing de l'estació de tren fins a la plaça Major.

Acompanyats en tot moment per la música que hi havia al llarg de tot el recorregut, s’hi van poder veure grans comparses acompanyades de les seves carrosses gràcies, en la majoria de casos, a les AMPA de les escoles targarines. Aquest any també hi va haver algunes colles que es van inspirar en la polèmica temàtica del Carnaval "Recuperem la fe" per escollir la seva disfressa i per això es van poder veure grups disfressats sobre temàtica religiosa coma ara monges o ciris. Una altra de les temàtiques recurrents d'enguany fou la situació política a Catalunya.

La rua va acabar a la plaça Major on la Reina Carnestoltes va fer el seu crític discurs des del balcó de la Casa Consistorial. Tot seguit 800 persones es van desplaçar fins al pavelló del Club Natació, on va tenir lloc el sopar de Carnaval. La festa va acabar al Mercat Municipal amb una festa de DJ's.

El Carnaval a Tàrrega ja va començar dijous amb el sopar de Dijous Gras organitzat pel Centre Cultural. Divendres 800 persones van participar al Carnaval Infantil, i a la nit es va celebrar la Festa de Pijames amb el concert de Dalton Bang a l'Espai MerCAT. Alhora, la celebració va cloure amb el tradicional ball de disfresses.

Valoració i debat
Val a dir que aquest any el Carnestoltes de Tàrrega celebrava el seu 40è aniversari. Per aquest motiu, el jurat dels premis va estar format per persones que han fet de reis al llarg de la història del Carnaval.

Ara, un cop passada la festa, la Comissió del Carnestoltes d'Agrat ha posat en marxa una enquesta online per valorar el desenvolupament de la celebració adreçat a totes les persones que hi han col·laborat i/o participat com a públic. De la mateixa manera, tant en el sí de la Comissió com de l'associació de joves, l'Agrat posa sobre la taula la necessitat de fer un debat sobre el model de Carnaval que desitja la ciutat arran de la polèmica d'enguany.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article