La rua de Carnaval de Tàrrega ja supera els 1.400 inscrits

Crònica Local

Imatge de la rua de l'any passat
Imatge de la rua de l'any passat | Jaume Solé
Tàrrega dóna aquest dijous a la nit el tret de sortida al Carnaval amb un grapat d’activitats i festes fins el pròxim diumenge al voltant de la temàtica d’una nova religió més moderna, liberal i feminista: el Clirotisme. El dia àlgid es viurà el dissabte 10 de febrer amb una rua que va camí de superar tots els registres i ja suma més de 1.400 inscrits provinents de 67 comparses diferents, nou de les quals seran carretes. Fins demà a la tarda hi ha temps per inscriure’s al web www.carnestoltestarrega.cat.

Per millorar el so de la rua i que tothom escolti la mateixa música, s’ha creat la Ràdio Rua i tothom la podrà sintonitzar a través de la freqüència 106.3 FM. D’aquesta manera, les comparses participants podran complementar els equips de so ja instal·lats durant el recorregut i mitjançant altaveus portàtils podran ballar al ritme de la mateixa música del Carnaval. Al jurat situat al Pati hi haurà dos 'speakers' que animaran el públic assistent i donaran detalls dels grups participants. Les comparses desfilaran davant els responsables d’escollir les 10 millors comparses, les 5 millors carretes i la millor disfressa individual o de parella. El sopar posterior al Club Natació comptarà amb 800 comensals, unes places que es van esgotar en una hora i mitja des de que es va obrir el procés de compra.

Una de les grans novetats del Carnaval d’enguany és l’aposta per portar un grup musical per a la Nit del Pijama del divendres al Mercat Municipal. Un dels grup de versions més en forma del panoramà català, Dalton Bang, serà l’encarregat d’animar aquesta nit on tothom ha d’anar disfressat amb una disfressa 'low-cost': el pijama.

Pel que fa el Carnaval infantil del divendres a la tarda, enguany hi haurà xocolatada i rua des del col·legi Sant Josep fins a la plaça de les Nacions amb l’actuació dels Diga'ls-hi Inquiets i l’animació de la Verreta de Guixanet. Posteriorment, hi haurà un espectacle infantil gratuït a càrrec de la companyia Encara Farem Salat al Mercat Municipal.

Dissabte al matí, també hi haurà el Comerç-toltes per la vila i ja hi ha una quinzena de botigues que s’hi han apuntat. Diumenge es posarà el punt i final amb el ball de màscares al Mercat en aquesta festa de Carnestoltes de Tàrrega que organitza l’Associació Agrat i que compta amb el suport econòmic i logístic de l’Ajuntament de Tàrrega.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article