Tret de sortida a les obres del carrer de La Pau, que s'allargaran fins al juny

Crònica Local

Premilinars de les obres, avui al carrer de La Pau
Premilinars de les obres, avui al carrer de La Pau | Ajuntament de Tàrrega
L’Ajuntament de Tàrrega ha començat les obres d’adequació del carrer de La Pau, les quals es desenvoluparan fins a mitjans del mes de juny. Els treballs posaran fi al deteriorament que pateix el ferm i milloraran la mobilitat en el vial de circumval·lació del nucli urbà vora el Parc de Sant Eloi. Durant l’execució del projecte, el carrer de La Pau quedarà tallat a la circulació de trànsit rodat en la seva totalitat, des del pas a nivell fins al passeig de Simó Canet. Com a alternativa, el consistori habilitarà el carrer del Mestre Amigó, paral·lel al carrer de La Pau, com a via de doble sentit de circulació. Al mateix temps, al carrer del Mestre Amigó s’eliminaran temporalment els llocs d’estacionament. També a la mateixa zona es modificarà de forma provisional el sentit de la marxa al carrer de les Santes Espines. La renovació del carrer de La Pau s’ha adjudicat a l’empresa Promobras Caro SL per un import de 215.380 euros (IVA inclòs).
 
La Diputació de Lleida aportarà una subvenció de 120.000 euros per ajudar a finançar la inversió. La resta serà sufragada per l’Ajuntament de Tàrrega i el veïns mitjançant contribucions especials. La millora del carrer de La Pau és un dels eixos del programa d’intervencions de la Regidoria d’Urbanisme per al present mandat. A banda de formar part del cinturó de circumval·lació vora el Parc de Sant Eloi, al carrer de La Pau també s’agrupen diversos equipaments com el quarter de la Policia Local, l’Escola d’Adults, l’Escola Alba o l’alberg de transeünts.
 
Característiques del projecte
El projecte consistirà a refer el paviment de la calçada aplicant una nova capa asfàltica. També es construirà una vorera al marge sud de 2,5 metres d’amplada. S’aprofitarà alhora per ampliar les xarxes de serveis bàsics al subsòl (aigua, clavegueram, gas, electricitat i telecomunicacions). Pel que fa a l’enllumenat públic se substituiran els fanals més antics i en altres s’instal·laran bombetes de tecnologia LED, més eficients. L’acció servirà per suprimir barreres arquitectòniques i reforçar la seguretat mitjançant passos de vianants. L’espai de la calçada reservarà una franja de 2,5 metres d’amplada per a places d’aparcament gratuït.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article