Tàrrega acull una exposició que reivindica la tasca de les dones en el món de la ciència i la tecnologia

Crònica Local

L'alcaldessa de Tàrrega avui ha visitat la mostra amb la directora en funcions de la Biblioteca, Clara Gilart
L'alcaldessa de Tàrrega avui ha visitat la mostra amb la directora en funcions de la Biblioteca, Clara Gilart | Ajuntament de Tàrrega
Dones de ciència és el títol de la nova exposició didàctica que acull la Biblioteca Comarcal de Tàrrega fins al 26 de febrer. La mostra homenatja la trajectòria vital i professional de dotze dones catalanes que foren pioneres en els àmbits de la ciència i la tecnologia. Les protagonistes van especialitzar-se en diferents matèries com arquitectura, biologia, infermeria, física o medicina. Totes elles van haver de lluitar per obrir el camí de la integració de les dones al món científic. Tàrrega convida així a reflexionar sobre el fet que encara avui en dia existeix una discriminació envers les dones dins la investigació científica i tècnica. La proposta és una producció itinerant de l’Institut Català de les Dones.
 
En el mateix espai de la Biblioteca Comarcal també s’exhibeix una mostra de llibres biogràfics de referents femenins en l’àmbit de la ciència, com és el cas de la lleidatana Martina Castells, la primera dona que es doctorà en medicina a l’Estat espanyol l’any 1882. Tot plegat coincideix amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència que se celebrarà el proper 11 de febrer. Aquesta data es rememora des de l’any 2015. A més, també s’emmarca dins la campanya #SiguesSúperIgual de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tàrrega, iniciativa que consciencia a favor de la plena igualtat entre dona i home a tots els àmbits de la societat.
 
L’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha visitat avui l’exposició acompanyada de la directora en funcions de la Biblioteca Comarcal, Clara Gilart. Perelló ha subratllat la importància de “donar visibilitat i fer difusió pedagògica sobre la tasca de les dones que han intervingut en l’avenç de la ciència”. Val a dir que aquesta proposta es completarà el dijous 15 de febrer amb la conferència titulada “On són les dones científiques a Catalunya?” a càrrec de la sociòloga Ana María González Ramos (2/4 de 8 vespre, Oficina Jove de l’Urgell).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article