Tàrrega enceta el Carnaval 2018 homenatjant 40 anys de la festa

Crònica Local

El públic assistent a l'acte amb els participants al fons
El públic assistent a l'acte amb els participants al fons | X. Santesmasses
El Local de Socis de l’Ateneu va acollir ahir l’acte d’homenatge als 40 anys de la recuperació del Carnaval al carrer a Tàrrega. Sota el lema "Vermut & Anècdotes 40 anys de Carnaval", diferents membres de les comissions organitzadores d’aquesta festa van explicar com es va recuperar, quines dificultats hi havia als inicis, com va evolucionar i com la veuen en els temps actuals.
 
Amb un format amè i informal, els ponents també van revelar les millors anècdotes de cada generació i van defensar el caràcter transgressor i provocador que ha tingut aquesta festa. L’acte fou organitzat per la comissió actual organitzadora del Carnestoltes, l’Associació Agrat, juntament amb el suport d’antics membres de comissions.
 
L’homenatge també va comptar amb un recull de cartells i programes d’edicions anteriors i fotografies de les rues històriques de la ciutat. Així, es van recordar episodis mítics com la vegada que el Rei Carnestoltes va arribar amb helicòpter o quan no es va celebrar la festa el 1991 com a mostra de rebuig a la Guerra del Golf Pèrsic.
 
Més de 1.400 inscrits
L’acte va servir per obrir la setmana de Carnaval a Tàrrega que tindrà com a punt culminant la rua de disfresses de dissabte a la tarda. En aquesta ocasió, s’ha modificat el jurat de forma excepcional i aquest estarà format pels esperits dels Reis Carnestoltes dels últims 40 anys que vindran a impartir justícia per decidir quines han estat les millors disfresses en les categories de comparses, carretes i individuals/parella. De moment, les inscripcions estan superant totes les expectatives i ja s’han inscrit més de 1.400 persones en 65 comparses diferents. El període per inscriure's a la rua és fins divendres a la tarda al web www.carnestoltestarrega.cat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article