Gran Recapte

La 4a Marxa de la Boira assoleix la xifra rècord de 800 inscrits

Crònica Local

Presentació de la Marxa aquest migdia a Tàrrega
Presentació de la Marxa aquest migdia a Tàrrega | Ajuntament de Tàrrega
Tàrrega serà la seu aquest diumenge 14 de gener de la 4a edició de la Marxa de la Boira. Impulsada per l’entitat Boira Experience, la iniciativa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega i la Diputació de Lleida. L’esdeveniment vol promocionar els atractius turístics de l’entorn natural de Tàrrega i dels pobles del terme a més d’incentivar l’activitat física saludable. Alhora es vol reivindicar la boira com a element identificador i característic de la zona. La convocatòria assoleix enguany la xifra rècord de 800 inscrits. En edicions anteriors es van assolir 200, 400 i 700 participants respectivament.
 
Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega, ha subratllat el fet que “aquesta convocatòria portarà fins al municipi visitants de les quatre demarcacions catalanes”. En la mateixa línia, la regidora de Turisme, Desenvolupament Rural i Pobles, Mireia Caus, ha afirmat que l’activitat posa en valor els pobles del terme de Tàrrega com a escenari d’activitats turístiques. Per la seva part, Irene Barón, portaveu de Boira Experiencie, ha manifestat la satisfacció de l’organització per haver assolit la fita dels 800 inscrits, “fet que certifica l’èxit de la proposta”.
 
Dos recorreguts de 10 i 24 quilòmetres
La 4a Marxa de la Boira és un esdeveniment no competitiu i obert a caminants i atletes de totes les edats. Constarà de dos recorreguts circulars: un de curt de 10 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 175 metres i un de llarg de 24 quilometres amb un desnivell positiu acumulat de 391 metres. Lo Tossino, figura festiva del bestiari targarí, donarà simbòlicament el tret de sortida a les 9 del matí des de l’Espai MerCAT (plaça de les Nacions sense Estat). Els dos itineraris passaran per indrets singulars del terme com el Parc de Sant Eloi o el Castell del Mor. El recorregut llarg explorarà pobles amb encant com Claravalls, La Figuerosa i Altet. Els participants disposaran d’informació turística sobre els indrets per on passarà la ruta.
 
Caràcter solidari i mediambiental
La 4a Marxa de la Boira també té un caràcter solidari i destinarà un euro de cada inscripció a l’entitat targarina GEMA (Grup d’Ecologia i Medi Ambient). La donació econòmica servirà per a plantar arbres i arbustos a l’entorn natural de Tàrrega.
 
Al llarg del recorregut s’han establert diferents punts d’avituallament amb líquids i productes de proximitat que es lliuraran als participants. En aquest sentit, la 4a Marxa de la Boira ofereix una planificació nutricional adequada i equilibrada supervisada per la nutricionista Naila Martínez. Dins de la motxilla de cada participant haurà una nota informativa amb un llistat que detallarà l’efecte que tindran els aliments consumits. A l’arribada tindrà lloc una degustació de cassola de tros d’hivern o vegetariana.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article