L’Ajuntament de Tàrrega obre la convocatòria per optar als nous ajuts per a microempreses de caire social

Crònica Local

Vista de la ciutat de Tàrrega
Vista de la ciutat de Tàrrega | Ajuntament de Tàrrega
L’Ajuntament de Tàrrega obrirà el proper divendres 1 de desembre la convocatòria per sol·licitar ajuts destinats a microempreses del municipi. Es tracta d’una nova línia de subvencions per a emprenedors que hagin impulsat projectes empresarials en els camps dels serveis socials, el medi ambient, els productes locals de proximitat, l’artesania i la creació artística. Se’n podran beneficiar aquelles microempreses que hagin invertit en els esmentats camps durant el present any 2017. També s’ha habilitat una segona línia d’ajuts per a consolidar i expandir les microempreses que van iniciar la seva activitat des de l’any 2014 ençà i que continuïn en actiu. El termini de sol·licitud dels ajuts finalitzarà el 28 de febrer de 2018.
 
Els sol·licitants, en cas d’ajustar-se a les bases, podran optar a subvencions econòmiques de fins al 30% de la inversió realitzada, amb un màxim de 2.000 euros per projecte. Les inversions elegibles poden ser projectes tècnics o treballs d’obra destinats a les instal·lacions on es du a terme l’activitat empresarial; instal·lacions de serveis (electricitat, gas, aigua, sanejament); adquisició de mobiliari i equipament informàtic; imatge exterior de l’establiment; registre de marques i patents; o despeses notarials i registrals.
 
Aposta pels emprenedors del territori
El regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, ha afirmat que els nous ajuts per a microempreses volen ser un dinamitzador per als autònoms emprenedors del territori, apostant sobretot per aquelles activitats de component social, ecològic i artesà. “També reflecteix la nostra voluntat per impulsar l’activitat econòmica al voltant dels productes de km0, els quals també són protagonistes a les fires sectorials de Tàrrega”, ha afegit l’edil. L’Equip de Govern desenvolupa aquesta iniciativa a partir d’una proposta formulada pel grup municipal del Comú de Tàrrega (CdT), a l’oposició. La modificació de pressupost per incorporar els ajuts fou aprovada per unamnitat del Ple el passat mes d’abril.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article