Tàrrega expressa la seva rotunda condemna a la violència masclista

Crònica Local

La lectura del manifest es va fer dissabte al migdia
La lectura del manifest es va fer dissabte al migdia | Ajuntament de Tàrrega
Com cada 25 de novembre, l’Ajuntament de Tàrrega es va sumar dissabte als actes convocats arreu del país per condemnar la violència masclista. En el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, la plaça Major fou l’escenari de la lectura d’un manifest institucional. L’acte fou encapçalat pel regidor de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera, secundat per entitats de dones del municipi. En representació d’aquests col·lectius hi van participar el Fòrum Femení d’Opinió, l’APADOC i l’Associació de Dones Verge del Pedregal del Talladell. També hi foren presents altres edils del consistori i caps dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local.

El missatge fou rotund i unànime: "Cal construir una societat que no toleri la violència masclista. I no és un desig ni un somni: És una necessitat urgent", diu el manifest. En aquest sentit, el regidor Jaume Folguera va expressar la preocupació per l’augment alarmant de casos de violència masclista entre la gent jove. "Les campanyes contra la violència de gènere han de ser més fermes que mai i Tàrrega continuarà treballant per eradicar aquesta xacra social", va asseverar.

En el decurs del mateix acte també es va presentar al públic la campanya impulsada per l’Ajuntament de Tàrrega anomenada #SiguesSúperIgual. Es tracta d’una iniciativa que vol evitar els tics masclistes que es viuen de forma quotidiana en el si de la parella, sobretot pel que fa a l’àmbit de la llar. És allò que es coneix com a micromasclisme.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article