Premis Culturàlia de reivindicacions

Crònica Local

Els premiats amb el seu guardó
Els premiats amb el seu guardó | Ajuntament de Tàrrega
L. C.
Tàrrega va distingir el món de la cultura i l’associacionisme atorgant els Premis Culturàlia, que commemoren el seu 20è aniversari. La gala de lliurament va tenir enguany un marcat caràcter reivindicatiu, ja que tant Pep Vall com Antoni Palou, president del Centre Cultural de Tàrrega i director dels premis respectivament, van reclamar més passió i més velocitat per la cultura. "La cultura vol córrer més i cal el compromís de totes les administracions per potenciar-la", va assegurar Palou tot recordant que "els Culturàlia han contribuït a que la nostra cultura fos reconeguda i han posat en valor el mèrit i el talent de la nostra gent".

Organitzat pel Centre Cultural i la Regidoria de Cultura, l’acte de lliurament se celebrà al Teatre Ateneu, que s’omplí amb mig miler de persones. El moment més emotiu de la vetllada fou la distinció concedida a títol pòstum al filòleg, sociòleg i historiador Joaquim Capdevila, que morí el passat setembre als 50 anys. El guardó fou recollit per la seva companya, Sònia Rubió, i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, on Capdevila exercí de professor.

Els Culturàlia 2017 també homenatjaren el músic targarí Ramon Andreu, el qual destaca internacionalment com a intèrpret de piano, compositor i professor; la periodista Carme Clèries, que actualment informa des de la secció de política de Catalunya Ràdio; Creu Roja Tàrrega per la seva tasca social i solidària; i al Museu de Guimerà – Vallsanta per la seva contribució a la difusió del patrimoni històric de la Vall del Corb. 

Les paraules de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que lloà el paper de la cultura com a revulsiu en temps de crisi, van mantenir el tarannà reivindicatiu de la gala.

Més informació a la NT 3.698

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article