Divulgació arqueològica a Tàrrega amb un cicle de conferències sobre ritus funeraris de la prehistòria

Crònica Local

Imatge de l'exposició "La fi és el principi"
Imatge de l'exposició "La fi és el principi" | Ajuntament de Tàrrega
El Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega inicia el dijous 16 de novembre un cicle de conferències sobre els ritus funeraris de la Catalunya prehistòrica. Són activitats paral·leles a l’exposició de la mateixa temàtica que l’esmentat equipament cultural acull fins al 17 de desembre, titulada La fi és el principi. Josep Bosch, director del Museu de Gavà i un dels comissaris de la mostra, serà l’encarregat de pronunciar la primera conferència, que du per nom “Pràctiques funeràries a la Catalunya Prehistòrica”  (2/4 de 9 vespre, Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega). En aquesta xerrada es desgranarà el contingut de l’exposició, integrada per 300 objectes recuperats en diversos jaciments. Són vestigis que permeten interpretar els canvis culturals, les creences i el món simbòlic.
 
El cicle continuarà el dijous 23 de novembre amb la conferència “Com conèixer els nostres avantpassats abans de l'escriptura a través de les seves restes òssies” a càrrec de l’antropòloga Eulàlia Subirà. El dijous 30 de novembre prendrà el relleu l’equip d’arqueòlegs i restauradors del projecte Almenara, que oferiran la conferència “Les necròpolis tumulàries de Ponent al Bronze Final i Primer Ferro”. Finalment, el dissabte 2 de desembre s’impartirà un taller d’arqueologia al pati exterior del Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega.
 
L’exposició "La fi és el principi" és una producció itinerant de la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya (ArqueoXarxa). Entre la vintena de centres participants figura el Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega, que ha aportat dos vasos recuperats en una balma funerària de Nalec (neolític final i calcolític antic).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article