Sorea arranjarà amb art urbà la caseta de bombeig del Pla del Perelló

Crònica Local

Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega; Josep Castelló, regidor de Serveis Municipals; Jaume Folguera, regidor de Polítiques de la Ciutadania; David Gall, gerent de SOREA; i Pere Joan Villalonga, director de l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega; amb els al
Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega; Josep Castelló, regidor de Serveis Municipals; Jaume Folguera, regidor de Polítiques de la Ciutadania; David Gall, gerent de SOREA; i Pere Joan Villalonga, director de l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega; amb els al | Ajuntament de Tàrrega
L’empresa Sorea, l’Ajuntament de Tàrrega i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara han premiat Aleix Serra, alumne del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Assistent al Producte Gràfic Interactiu de l’esmentat centre, perquè dugui a terme el projecte mural destinat a la remodelació exterior de la caseta de bombeig del Pla de Perelló, a la capital de l’Urgell. Sorea, empresa gestora del cicle integral de l’aigua a Tàrrega, i el consistori targarí volen donar així més atractiu a una zona urbana molt transitada al mateix temps que s’evita el deteriorament de la caseta, malmesa per pintades i grafits. Aquesta intervenció d’art urbà també servirà perquè els veïns de la ciutat coneguin com d’important és el bombeig per al subministrament d’aigua.
 
L’acció es durà a terme en una de les infraestructures més singulars de la xarxa d’abastament d’aigua de Tàrrega, ja que la caseta de bombeig es troba en l’encreuament de l’avinguda del Raval del Carme amb el carrer del Nord, en un dels punts neuràlgics de la ciutat. La majoria de targarins desconeix l’ús de l’edifici si bé es tracta d’un element molt important dins la xarxa d’abastament de Tàrrega: des d’aquest punt es dóna pressió a tota la part alta de la ciutat; s’eleva l’aigua cap al dipòsit de l’EMD El Talladell; i es subministra l’aigua a la pressió necessària tant per al reg com per al sistema d’abastament del cementiri de Tàrrega.
 
Sorea, l’Ajuntament de Tàrrega i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara han acordat pintar aquest edifici abans que finalitzi el present any. Els alumnes del centre participaran en l’obra d’Aleix Serra  donant suport tècnic mentre es realitzi el marcatge de la pintura a la paret, i en cas de dubte, tant els professors com l’alumnat ajudaran artísticament a la seva resolució. Per a dur a terme aquest projecte es van rebre fins a 14 propostes diferents.
 
La comissió que ha decidit la proposta guanyadora està integrada per representants del govern municipal, encapçalada per l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor de Serveis Municipals, Josep Castelló. L’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara ha estat representada pel seu director, Pere Joan Villalonga, i per la professora del cicle formatiu de disseny Teresa Alsina. Per part de Sorea, han format part de la comissió el gerent de concessions, David Gall, i el cap de distribució, Jordi Pont, que també ha estat l’impulsor de la proposta.
 
Compromís
Sorea té un clar compromís amb les persones dels municipis on desenvolupa la seva activitat. Un dels seus objectius és potenciar el coneixement sobre la gestió de l’aigua i les infraestructures de què cada municipi disposa per poder garantir la qualitat de l’aigua. Un altre pilar de l’activitat de la companyia és la formació,  com un factor fonamental de canvi i en aquest àmbit Sorea duu a terme diverses iniciatives per impulsar el coneixement, la innovació i el talent.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article