Tota l’oposició de Tàrrega critica el sou de la nova edil de Finances

Crònica Local

La regidora Antònia Pérez amb l'alcaldessa Rosa Maria Perelló
La regidora Antònia Pérez amb l'alcaldessa Rosa Maria Perelló | Ajuntament de Tàrrega
Els partits de l’oposició a l’Ajuntament de Tàrrega van criticar en el ple extraordinari de dijous passat la incorporació de la nova regidora de Finances, Antònia Pérez, que s’ha incorporat a l’equip de govern en substitució de Josefina Bernades, que va renunciar al càrrec al setembre. Fins ara la cartera de Finances era competència de l’alcaldessa, Rosa M. Perelló. La nova edil exercia com a càrrec de confiança des del 2013 de coordinadora de l’àrea d’Economia, al qual va renunciar per entrar en l’arc consistorial tot i que continuava exercint de coordinadora des de l’equip de govern. La principal crítica de l’oposició va ser arran del sou que tindrà Pérez, 49.651,17 euros bruts anuals (igual que l’alcaldessa), mentre que l’altra edil a jornada completa cobra 30.000 euros.

Montse García, de la CUP, va descriure Pérez com “l’alcaldessa a l’ombra” i va dir que “fins ara exercia un càrrec polític disfressat de càrrec tècnic”. També va assegurar que el sou és “desproporcionat i no està justificat”. Per la seva part, Joan Fornsubirà, de Comú de Tàrrega (CdT), va destacar que a l’Ajuntament sembla que “hi ha dos categories de regidors, l’alcaldessa i Pérez, per una banda, i la resta per l’altra”. Per la seva part, Jaume Folguera d’ERC també va indicar la “desigualtat entre el sou dels regidors de l’equip de govern”.

Perelló, no obstant, va defensar el sou de Pérez, ja que “la remuneració es justifica amb la responsabilitat que la persona assumeixi i crec que aquesta és correcta i justa”.

S’ha de recordar que amb l’entrada de Pérez el consistori incrementa en 30.000 euros anuals la despesa en retribucions dels càrrecs polítics, justament la retallada de massa salarial que va reclamar la CUP. Així doncs, en la mateixa sessió es modificaren també les bases del pressupost 2016 en relació al règim retributiu dels regidors.

Els canvis en l’equip de govern municipal
L'Ajuntament de Tàrrega celebrà el passat 7 de gener una sessió extraordinària del Ple en què Antònia Pérez Martínez va prendre possessió del càrrec de regidora dins el grup municipal de CiU en substitució de Josefina Bernades García, qui renuncià el passat setembre per motius personals. Pérez, nascuda l'any 1969 a Vilagrassa i resident actualment a Tàrrega, figurà al número 9 de la llista de CiU com a independent a les passades eleccions municipals. És Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses i Humanitats, a més de diplomada en Ciències Empresarials i postgrau d'Administració Local. Des del novembre del 2013 ha exercit de coordinadora de l'àrea econòmica dins la plantilla municipal, càrrec eventual al qual ha renunciat per integrar-se com a edil dins l'arc consistorial.

En el si de l'Equip de Govern, Pérez assumirà la gestió política de l'àrea de Finances, competència que fins ara era en mans de l'alcaldessa Rosa Maria Perelló. En aquest sentit, el Ple també aprovà la modificació corresponent del cartipàs municipal, en què les competències de Josefina Bernades (Sanitat i Atenció a les Persones) seran assumides entre els edils Núria Franquesa, Noèlia Soto i Josep Castelló. D'una banda, Núria Franquesa sumarà a Joventut i Polítiques d'Igualtat la gestió de temes de salut, gent gran i immigració. Per la seva part, Noèlia Soto incorporarà a Acció Social la gestió del Centre Obert, el programa d'integració SALT i el centre de noves tecnologies GòTIC. Finalment, Josep Castelló integrarà a Serveis Municipals la gestió de La Solana i el Programa de Transició al Treball.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article